מה אכל ברוך גמילי- תרבות האוכל בדרך לירושלים בעת העתיקה- אבי פרידמן
“סיר הבישול הארץ ישראלי” הוא תוצר של מטבחים שונים על פני הגלובוס.
השפיעו עליו טעמי המטבחים מארצות המוצא של הצליינים שעשו את דרכם
לירושלים, יסודות הבישול הערבי בכפרים, וכן החידושים שהביאו עמם
העולים היהודים שהגיעו מכל קצווי תבל לארץ ישראל.
הדרך העולה לירושלים (כביש מספר 1) מושפעת מכיבושיהם וממטבחיהם
של שליטים ואימפריות ששלטו באזור – בהם הצלבנים, המוסלמים,
העותמאניים, והבריטים. במאמר זה נסקור את מאפייני הקולינריה שנוצרה
באזור מראשית המאה ה־,19 עת דמדומי האימפריה העותמאנית, ועד לימינו.
“אוכל הוא לא רציונלי. אוכל הוא תרבות, הרגל, תשוקה וזהות”.
לינק לקריאת כל המאמר מה אכל ברוך גמילי- תרבות האוכל בדרך לירושלים בעת העתיקה- אבי פרידמן