מה אכל ברוך גמילי- תרבות האוכל בדרך לירושלים בעת העתיקה- אבי פרידמן

מה אכל ברוך גמילי- תרבות האוכל בדרך לירושלים בעת העתיקה- אבי פרידמן

“סיר הבישול הארץ ישראלי” הוא תוצר של מטבחים שונים על פני הגלובוס.
השפיעו עליו טעמי המטבחים מארצות המוצא של הצליינים שעשו את דרכם
לירושלים, יסודות הבישול הערבי בכפרים, וכן החידושים שהביאו עמם
העולים היהודים שהגיעו מכל קצווי תבל לארץ ישראל.
הדרך העולה לירושלים (כביש מספר 1) מושפעת מכיבושיהם וממטבחיהם
של שליטים ואימפריות ששלטו באזור – בהם הצלבנים, המוסלמים,
העותמאניים, והבריטים. במאמר זה נסקור את מאפייני הקולינריה שנוצרה
באזור מראשית המאה ה־,19 עת דמדומי האימפריה העותמאנית, ועד לימינו.
“אוכל הוא לא רציונלי. אוכל הוא תרבות, הרגל, תשוקה וזהות”.

לינק לקריאת כל המאמר מה אכל ברוך גמילי- תרבות האוכל בדרך לירושלים בעת העתיקה- אבי פרידמן

שתף פוסט

מפגן יישובי הפרוזדור בטרקלין ירושלים- ד”ר יוסי שפנייר

כ-30 כפרים ערביים ננטשו במהלך מלחמת העצמאות בדרכים העולות לירושלים. בסיומה של המלחמה, ראו הגורמים...

יחידה 101 ופרוזדור ירושלים זאב קם

בעיצומה של מלחמת העצמאות יצאו כוחות צה”ל למבצעים לכיבוש מחנה לטרון הממוקם על הדרך לירושלים,...
error: Content is protected !!

אנו משתמשים בקבצי Cookies כדי לשפר את חוויית הגלישה שלכם ולבצע ניתוח סטטיסטי כללי. ניתן לשנות את הגדרות הקוקיז בכל עת באמצעות דפדפן האינטרנט שלכם. בלחיצה על ‘מאשר/ת’ או בהמשך שימושך באתר – הנך מסכים/ה לשימוש בקבצי Cookies בהתאם  למדיניות הפרטיות שלנו.